skip to Main Content

Wachten! Market update 3 juni 2015.

Wachten!

De markten zijn volatiel. niet alleen de aandelenmarkten maar ook de obligatiemarkt en de valuta’s. In de obligatiemarkt is een serieuze correctie aan de gang nu de bunds vandaag onder de laagste koers van een paar weken geleden duiken. De rente op de 10 jarige Duitse rente is alweer 0.90%. Niet veel op zich, maar wel als je bedenkt dat deze een paar maanden geleden nog op 0.08% stond en ook als je bedenkt dat de ECB maandelijks grote hoeveelheden obligaties opkoopt. Inflatie lijkt op te lopen en partijen die bunds long zaten, anticiperend op negatieve rente, zoeken nu allemaal tegelijkertijd de uitgang.  Uiteindelijk werkt het zo altijd, in alle markten,  maar  timing is altijd lastig. De AEX is ook wel wat gezakt maar als je bedenkt dat er al 6 punten dividend is uitgekeerd staat de index nog steeds op een relatief hoog niveau.  Het wachten is nu, voor de zoveelste keer in 5 jaar, op Griekenland. Deze week moet Griekenland nog een lening van 300 miljoen aan het IMF  terugbetalen. Griekenland heeft al aangegeven deze niet te betalen als er geen deal is met het IMF en andere crediteuren. Het uur U lijkt te naderen. Ik ga er vanuit dat als er wel een deal op tafel komt, dat de AEX dan een sprong van minstens 10-15 punten zal laten zien. Krijg dan vooral niet de illusie dat de Griekse ellende dan uit de lucht is want dan begint men pas te praten over nieuw geld voor de Grieken. Een lange weg nog te gaan in deze tragedie. Wat als Griekenland geen deal heeft voor het einde van deze week? Je zou verwachten dat de AEX dan een flink stuk lager zal staan maar schakel de rol van de politiek niet uit. Er kan altijd nog wat geroepen worden waardoor er opeens toch meer tijd is, dan men vooraf dacht te hebben. Onder druk wordt alles vloeibaar dus wie weet welke aap er nog uit de mouw komt.

Charts.

Maar wat als de index toch gaat dalen? Allereerst komt 481 in beeld en daarna de zone 470-473. Onder deze zone kan de AEX uiteindelijk richting 450-455. Aan de bovenkant komt 493-495 in beeld als zone voor weerstand. Zelfs vandaag nog liep de AEX op naar 492.85 om daarna weer fors te dalen. Boven de 495 komt 503-505 als weerstand in beeld en ten slotte de 510 zone. Op een mogelijk event als deze kan de index altijd wat doorschieten en zijn steun en weerstand wat breder dan normaliter.

Index Informer.

Allereerst wat cijfers nu we 5 maanden in het jaar 2015 zijn. Op de website wordt altijd de short strangle strategie  aangehouden zonder bescherming voor dag week en maand.  Als u deze strategie had gevolgd met 1 short strangle in dag, week en maand dan had u nu op een investering van 20.000 euro een rendement behaald van 29%. Ook andere strategieën die in de workshop worden uitgelegd staan meer dan 20% in de plus met een aanzienlijk lager risico.  Mocht u interesse hebben in een workshop, stuurt u dan een mail naar marcel@indexinformer.nl

Op dit moment handelt de AEX rond de 489. We hebben deze week al gezien dat de index aan de onderkant weekrange is gekomen. Abonnees die op de onderkant weekrange kochten staan al op een mooie winst en sommigen hebben de upticks van vandaag gebruikt om al winst te nemen op de positie. Begrijpelijk, want doordat er een event voor de deur staat kan je maar beter winst nemen als dat een beter gevoel geeft. Op dit moment handelt de index binnen de grenzen van dag, week en maand.  Pas op met short calls en puts die niet gedekt worden door ander opties. Het zijn gekke tijden!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top