skip to Main Content

Verveeld! Market update 8 juni 2016.

Verveeld!

Verveeld kijk ik naar mijn schermen. 5 stuks nog wel en op geen van deze monitoren gebeurt iets. Het is stil op de beurs. De beweeglijkheid die sinds Januari 2015 de beurs in haar greep hield ,lijkt opgelost in het niets te zijn. Tijdelijk? Ik hoop het want naar de index op 450 punten te kijken in een range van 4 punten is niet leuk als het langer dan een dag is, laat staan deze afgelopen weken. Het is natuurlijk wel te verklaren, want Europa maakt zich klaar voor een mogelijke afscheiding van Engeland. Op 23 juni is het zover en tot die tijd zit een ieder die iets doet op de beurs qua professie op zijn handen. richting kiezen doe je niet want over 2 weken kan de wereld er heel anders uit zien. Dan is het beter om nog maar even te wachten. De polls laten een nek aan nek beeld zien en er is nog steeds geen peil op te trekken. Toch hebben de meesten wel een mening die zoals gewoonlijk lijnrecht tegenover elkaar staan. De bears beargumenteren dat het raar is dat de AEX zo hoog staat met al die misselijk makende slechte cijfers, zowel macro als bedrijf en dan nog de Brexit. Vergeet ook niet de val van bestaande politieke machten in bijna alle landen en de opkomst van  de outsiders zoals in Amerika Trump en Sanders! Aan de andere kant staan de bulls die naar de index kijken als “een  bal onder water”want zodra er geen BREXIT is, dan spuit de index omhoog en “er  is gewoon geen alternatief want vergelijk goede dividend aandelen nou eens met de rente op de spaarrekening”! De eeuwige strijd dus. ze hebben allebei gelijk, maar wie wint er op de korte termijn? Ik sprak vanochtend nog een fundmanager van een zeer succesvol Nederlands fonds. Hij ziet de AEX einde jaar eerder op 530 dan op 400, maar sluit niet uit dat we eerst via de 400 uiteindelijk naar de 530 gaan. Lijkt mij een prima plan. Ik houd  wel van een beetje beweging maar bescherming zowel omhoog als naar beneden is beslist geen overbodige luxe als u een optie premie schrijver bent.

Charts.

Hier kan ik kort zijn. Er is niets verandert ten opzichte van vorige week. De AEX staat dicht bij 452-453 weerstand en een slot boven 453 geeft ruimte voor 458 en daarna 472. Aan de onderkant is meer ruimte. Steun is te vinden op 443.50 en daaronder rond 436 en 423. Daaronder, u weet het al…. Boem! 380-400.

Index Informer.

Zoals al beschreven, er gebeurt bijna niets op de beurs. De range op dagbasis is klein, zo’n 4 punten maar zelfs deze kleine range wordt bijna niet doorbroken. Mocht de index deze week nog rond 458 komen dan wordt de AEX relatief duur voor de week. voor de maand handelt de index nog in neutraal gebied. Volgende week vrijdag is het maandexpiratie waarna de computer de nieuwe range voor dag, week en maand afgeeft.  Laat in die maandrange nu net BREXIT voorbijkomen!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top