skip to Main Content

Trading range! market update 24 april 2014.

Trading range.

Steeds meer tekenen de contouren van een brede trading range zich af voor de AEX. Deze range is zo’n 30 punten groot en heeft als bovenkant 410 en als onderkant 380. Daartussen hebben we vooral veel wilde en snelle bewegingen gezien. De bulls die de index van 380 optrekken naar 400 om daarna de beren het voordeel te geven het terug te duwen naar 380. Daarna pakken de bulls door en trekken de index naar 408 om daarna de controle te verliezen en weer 390 te zien. Een trading range is in principe een continuatie patroon waar na verloop van tijd de voorgaande trend weer wordt hervat. Nu hebben we pas 2 raakpunten aan boven en onderzijde dus de range is nog  een beetje magertjes. Een teken van kracht zou zijn als we nu boven de 410 komen en doorzetten. Mocht dat nog een brug te ver zijn dan is het waarschijnlijk dat we nog wat langer in deze range zullen zitten. Dit is overigens een prachtige range om te traden. Je weet heel duidelijk je risk/reward wanneer je de trade aangaat en ook je stop-loss is niet moeilijk te kiezen. Boven de 399 ligt nog een gap tot aan 402. Deze zal eerst moeten worden opgevuld. Of de AEX hierna direct door kan stoten zal ook afhangen van de andere wereld beurzen. Wat het voor de Index wat lastiger maakt is dat er nog zo’n 5 euro aan dividend (5 indexpunten) uitbetaald zal worden deze expiratie maand, wat ervoor zorgt dat de AEX lijkt of het pas op de plaats maakt terwijl het in feite aan het stijgen is. Boven de 410 punten krijg je een koersdoel voor de AEX van 440 punten en onder de 380 wordt het koersdoel 350.

De wereld om ons heen.

In deze wereld wordt het landschap op dit moment voornamelijk bepaalt door baas Putin. Met liegen en bedriegen houdt hij de spanning er in. Niet alleen Oekraïne is belangrijk maar Putin wil nu ook laten zien dat hij de wedstrijd om het bezit van de Noordpool kan winnen. De vraag is, wie houdt hem tegen. Normaliter maken landen als Amerika zich alleen druk als er iets te halen valt (olie), dus verwacht niets van ze in de Oekraïne, maar de Noordpool heeft zeer veel bodemschatten dus dat laten ze zeker niet over hun kant gaan. Deze gebeurtenis zal niet in de komende weken spelen maar zal wel een thema worden voor de komende jaren. Voorlopig trekken de beurzen zich niet veel aan van de geo politieke spanning maar blijf wel alert.

Index Informer.

Tot nu toe was het deze week een makkie. Veel vrije dagen en bijna geen beweging op de dagen dat de beurs wel open was. Met een future die op 394 opent (AEX 399) gaan we opnieuw een aanval doen op de 400. Voorlopig valt dit alles nog binnen de neutrale range op dag, week en maand.

 

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top