skip to Main Content

Toch herstel! Market update 20 mei 2015.

Toch herstel!

Vorige week gaf ik aan dat het er alle schijn van had dat de correctie een nieuwe fase in zou gaan nadat de AEX rond de 495 punten was afgeketst. Ik plaatste daarbij wel de kanttekening, dat mocht de index er toch in slagen om boven de 495 punten te sluiten, de kans groot was dat de AEX een nieuwe poging ging wagen om de oude top op 510 te bereiken. Nog steeds zijn er vele onzekerheden inde markt waaronder nog steeds het Griekse drama maar de beurs trekt er zich weinig van aan. Gisteren kregen de beurzen een duw in de rug nadat een ECB lid aangaf om in de komende maanden meer obligaties te kopen (en dan in de zomer minder) vanwege de beperkte liquiditeit  in de markten in de zomer. Dit werd door de markt opgevat als nog meer QE en de remmen waren los. De euro daalde ruim een cent en de 10 jarige bund steeg ook in waarde. In mijn ogen is de opmerking meer een soort van vestzak broekzak. De ECB wil 60 miljard per maand kopen. Als ze komende maanden meer dan 60 miljard kopen en de maanden erna minder dan 60 miljard, dan maakt het op jaarbasis niets uit. De obligatiemarkt heeft de koerswinst van gisteren alweer ongedaan gemaakt maar de AEX loopt van 483 naar 502! Niet alles is verklaarbaar in het leven en zeker niet de bewegingen van de beurs. Het geeft voor mij wel de nodige reserves maar we zullen zien tot hoever de AEX kan komen.

Charts!

Zoals aangegeven ligt boven de 495 de weg vrij naar 506 en 510. Op 501 lag nog weerstand maar deze lijkt ook te sneuvelen. 510 punten is de volgende weerstand. Hier komt de index dan wederom de 509 Fibonacci weerstand tegen en ik heb twijfels of deze barrière in 1 keer geslecht kan worden. Boven de 510 lijkt de weg vrij voor een beweging naar 520. Mocht de beurs nu haperen rond 506 dan moeten we de 495 steun in de gaten houden. Mocht deze steun sneuvelen dan lijkt de weg vrij voor een beweging naar 470 en misschien zelfs nog steeds de 450-455. Onder de 495 zien we 482 en 473 ook nog als steunniveaus. Voorlopig lijkt de weg vrij omhoog al heb ik het gevoel dat het grootste deel van de stijging voor de korte termijn al is geweest.

Index Informer.

De AEX beweegt voor de korte termijn ruimschoots binnen de neutrale range voor de juni expiratie. Deze range biedt  sinds afgelopen vrijdag houvast voor de komende maand. Op een wat langere termijn (6 maanden) is de Index nog steeds duur en mag rekening gehouden worden met een terugval. Voor de korte termijn (week) is de AEX nog steeds in een neutrale range. Mocht de index deze week nog stijgen richting 410 dan zal ik middels speculatieve short call spreads proberen te profiteren van het grote optimisme.

Back To Top