skip to Main Content

Stabilisatie! market update 24 juli 2014.

Stabilisatie!

Vorige week om deze tijd schreef ik de market update vlak voor juli expiratie. Ik gaf toen aan dat de kans groot was dat partijen de index richting 410 probeerden te kopen voor de vrijdag expiratie mits er geen onvoorziene gebeurtenissen zouden zijn. Helaas was dit een  van  die zeldzame dagen dat er wel een onvoorziene gebeurtenis was. Uren later zou ons het bericht bereiken dat een vliegtuig met vertrek uit Amsterdam gecrasht was. Wrang was dat dit vliegtuig was neergehaald door rebellen en dat de veelal Nederlandse passagiers het ongeluk niet overleefden. De beelden van de afgelopen week staan ons nog duidelijk op het netvlies dus daar ga ik verder niet over uitweiden. In een flash update op de facebook pagina van Index Informer schreef ik vrijdag een update. Nu we 1 week verder zijn kijken we naar wat de gevolgen kunnen zijn voor de koers van de index.

De AEX dook donderdagmiddag van bijna 409 terug naar 405. In de avond handel toen steeds meer duidelijk werd zakte de index verder naar 402. De onderkant van de maandrange lag op 401.76. Dat niveau werd vrijdag heel even doorbroken waarna de index rond 403 expireerde. Vaak zie je dat na een zware verkoopgolf (419-402)de markt moeite heeft met vertrouwen. In het begin wordt iedere kleine beweging omhoog gelijk weer afgestraft met een beweging naar beneden. Sommige partijen zijn nog niet klaar met verkopen en verkopen hun laatste posities op een iets hoger niveau. Deze week begon aarzelend waarbij je het gevoel had dat het een kwestie van tijd was voordat de AEX onder de 400 punten zou staan. Dinsdag veranderde dat beeld waarna de AEX sterk kon stijgen en ook gisteren werd er flink aan getrokken, waardoor de AEX alweer dicht bij de 410 punten is beland. Als we nu 402 als stop-loss punt aanhouden en er van uit gaan dat op 401.56 een nieuwe bodem is gevormd dan  heeft de AEX nu nog ruimte naar 419 om daar te proberen deze weerstand te overwinnen en door te stoten richting 424-428. Lukt het niet om 420 te doorbreken dan wordt 420 een redelijk zware weerstand en kunnen we een trading range krijgen met 420 aan de bovenkant en 402 aan de onderkant. Rond 410 vind de AEX nu klein beetje weerstand. Hier ligt ook het 50 daags en het 10 daags MA wat voor deze weerstand kan zorgen.

Index Informer.

De AEX stopte de daling vorige week bij de onderkant van de maandrange. Het herstel is goed deze week maar komt al wel in de buurt van de bovenkant weekrange. Ik verwacht niet dat de AEX deze week ver boven de 410 punten zal uitkomen. Wat de toekomst brengt in de  relatie met Rusland en wat dit voor uitwerking heeft op de bedrijven die in de AEX zitten is nog ongewis. Ik denk dat er nog wel terughoudendheid is bij partijen om op deze niveaus al te uitbundig te kopen dus boven de 410 zal ik voor deze week proberen wat short te creëerden door een call spread te verkopen als deze nog wat geld opbrengt. Voorlopig zit de AEX nog binnen de dag, week en maadrange dus ben ik vooralsnog neutraal.

Succes met uw beleggingen!

Marcel Wallaart

Back To Top