skip to Main Content

Rust! market update 27 februari 2014.

Rust!

Dat is wel het woord waar we de afgelopen 1.5 week ,de beurs index mee kunnen beschrijven. Waar we daarvoor van 407 naar 380 gingen en ook in korte tijd weer snel naar 400, deze dagen beweegt de beurs nauwelijks. Onder aanvoering van Amerika wat ook nog geen richting kiest bewegen we in een kleine range mee. Natuurlijk blijft dit niet zo, alleen kan je op voorhand nog niet zeggen wat de trigger wordt voor een versnelling omhoog of omlaag. De versnelling omhoog kan voortkomen uit het feit dat andere indexen hun all time high weer opzoeken en verbeteren. Dat zou betekenen dat ook de AEX weer verder kan stijgen. Een daling kan meerdere redenen hebben. Wat nu nog onderschat wordt is de situatie in de Oekraïne. Dit verdeelde land heeft zwaar geld nodig en Rusland heeft de betalingen even opgeschort. Als Oekraïne bij het westen wil horen dan is er een uitdaging  te overwinnen. Rusland heeft in dit land zijn marinevloot liggen en zal daar niet zonder slag of stoot mee akkoord gaan . Het wordt koordansen en als de situatie uit de hand loopt dan heb je ook hier in het westen de poppetjes aan het dansen. Dit zou een mogelijke trigger kunnen zijn voor een grote rit naar beneden.

De Charts.

De charts geven eenzelfde beeld als vorige week. Logisch daar de AEX onveranderd staat ten opzichte van vorige week. Weerstand ligt nog steeds kort op 402.50 en daarboven rond de 408. Niet echt een koopmoment nu. Eerst maar die 402.50 slechten. Aan de onderkant ligt 395 en daaronder 390. Onder dit niveau liggen nog genoeg steunpunten rond 385 en 380. Pas als deze steunen breken kan de langere termijn uptrend in gevaar komen. Voorlopig gebeurt er nog even niets maar wees wel voorbereid.

Index Informer.

Deze week is tot nu toe weer goed. De AEX blijft keurig binnen de vooraf afgegeven range voor dag, week en maand. Voor de abonnees die optie premie schrijven op basis van de afgegeven range  is het goed verdienen. De optie premie is niet zo hoog maar hun range komt nog niet in gevaar en de prijzen van opties worden steeds goedkoper. De abonnees die pas actie ondernemen wanneer een onderkant of bovenkant range wordt bereikt die hebben het vooralsnog rustig ,maar het zal niet lang meer duren voordat ook zij weer actief zijn. Als laatste wil ik nogmaals zeggen, houdt de beurs goed in de gaten. De optie premies zijn relatief laag en meestal gebeurt er dan wel iets wat ervoor zorgt dat de implied volatility fors duurder wordt. Of de actie voort komt uit een reactie op wat in de Oekraïne gebeurt dat kan ik u niet zeggen maar ik denk wel dat de situatie onvoldoende op waarde wordt geschat. Mocht u die gedachten lijn met me delen dan zou u een put of putspread kunnen kopen voor weinig geld die wel de mogelijkheid heeft veel geld waard te worden. Deelt u de gedachte niet, houdt u dan de technische punten goed in de gaten en onderneem actie mocht dit nodig zijn.

Succes met uw beleggingen.

Marcel Wallaart

Back To Top