skip to Main Content

Rally! market update 3 april 2014.

Rally!

Sinds de AEX vorige week maandag  op 387 stond is er veel verandert. Op die dag  kregen partijen het idee dat de ECB wel eens de teugels kon laten vieren. We bedoelen hiermee dat de ECB een nieuwe ronde stimulering maatregelen gaat uitrollen. Net zoals de FED en de BOJ (Amerika en Japan) dat al in een eerder stadium hebben gedaan lijkt nu ook de ECB overstag. Dit moet betekenen dat aandelen in waarde zullen gaan stijgen.  Toen de BOJ met dit soort maatregelen kwam steeg de Nikkei met ruim 70% voordat het  tot rust kwam. Beleggers willen graag geloven dat we in Europa ook zoiets mogen verwachten  want ik kan geen andere reden bedenken waarom er anders 407 op de borden staat voor de AEX.  Nu is het natuurlijk wel zo dat we een reeks technische weerstanden hebben uitgenomen waaronder het topje op 402.50 die de index al langere tijd gevangen hield. Toch heb ik wel mijn vraagtekens bij deze rally. De rally is voornamelijk gebaseerd op de hoop op QE en wat als meneer Draghi nu vanmiddag besluit niets te doen of niet genoeg te doen in de ogen van de markt?  Ik las een rapport van grote bank die eigenlijk denkt dat er vandaag nog geen nieuwe ECB maatregelen komen. Wat betekent dit dan voor de beurs? Is de kracht onderliggend sterk genoeg om dan niet weg te zakken en om door de high op 409 te trekken? Ik waag het te betwijfelen. Ook als er vandaag wel maatregelen worden aangekondigd dan denk ik dat de AEX al veel op de muziek is vooruit gelopen en dat de index gaat proberen te consolideren boven de 402. Dit zou wel sterk zijn en reden zijn om te gaan geloven in 417-420.

Charts.

Nu we op 407 punten zijn aangekomen ligt de top op 409 wel heel dichtbij.  Als je daarbij bedenkt dat we bijna 5% hoger staand in 9 handelsdagen zou 407 niet het niveau moeten zijn om te kopen. Ik zou daarmee wachten tot we overtuigend 409 breken. Boven 409 komt er ruimte vrij richting 417-420 en het koersdoel rond 428. Bij teleurstellend nieuws vanmiddag kan de AEX terug naar 402.50. Dit zou steun moeten zijn en mocht dat niet houden  dan kunnen we terug naar 393 waar we dan nog wat gaps sluiten. Uiteindelijk kunnen we dan terug richting 380. Ook al lijkt nu alles zonnig, toch zijn er misschien wel wat scenario’s te bedenken die de AEX in sneltreinvaart weer richting 380 brengt (verdere Russische invasie in Oekraïne?)

Index Informer.

Na de rally van de afgelopen dagen sinds maart expiratie moet ik concluderen dat de AEX aan de dure kant begint te geraken. Exacte niveaus zijn nog niet bereikt maar mochten deze in de komende dagen worden overschreden dan zal ik speculatief short gaan. Middels facebook updates (www.facebook.com/indexinformer) zal ik mensen op de hoogte houden. Vooralsnog staat de AEX nog neutraal in alle ranges. Het wachten is op de ECB!

Succes met uw beleggingen!

Marcel Wallaart.

Back To Top