skip to Main Content

Marketupdate 27 maart 2013

Cyprus!

Over dit onderwerp heeft u deze week waarschijnlijk al genoeg gehoord. Het betekende in ieder geval voor Jeroen Dijsselbloem een rol in de schijnwerpers. Door zijn manier van communiceren van bijna directe botheid (eerlijkheid)rolden de beurzen deze week in sneltreinvaart naar beneden. De euro verloor bijna 2 cent en alle partijen haastten zich om ons te vertellen dat alles in orde is.

Naar mijn mening zijn dingen al heel lang niet in orde. Zo draagt de FED maandelijks 80 miljard dollar bij om de economie draaiende te houden en dat terwijl (of misschien wel juist daarom) de beurzen op all-time highs staan aldaar. Ook de ECB bij monde van dhr Drahgi doet er alles aan om ons niet te laten ontsporen. Wat we missen is een zuivering door de markten zelf. Als we deze wel zouden hebben (of al 4 jaar geleden hadden gehad) dan was dit waarschijnlijk een zeer pijnlijke ervaring geweest waar we nu misschien met minder schulden aan het uitklimmen waren. Nu zullen we op enig moment deze schuldenberg gaan afbouwen maar hoe lang we daar over doen staat alleen nog in de tijd. Dat Dijsselbloem dus zei dat een volgende keer eerst bij alle andere partijen gekeken wordt voordat er belastinggeld tegenaan gaat is geen gekke gedachte. Hij mocht het misschien alleen niet hardop uitspreken!

Deze market update is een dag vroeger dan normaal. Reden is dat ik vandaag naar de Costa Blanca vertrek. Ik mag morgen voor ALEX Spanje een presentatie geven voor een aantal van hun klanten aldaar. We zullen er ingaan op opties, risk, strategieën en natuurlijk Index Informer en ik ben zeer dankbaar dat ik van ALEX Spanje de kans heb gekregen mijn kennis en kunde te mogen delen.

Wat de range betreft: zowel de dag, week als maand bewegen zich nog prima binnen de range dus vanuit dit perspectief is de markt neutraal. Optie premies vind ik nog relatief hoog, zeker als je meeneemt dat de beurs vrijdag en maandag gesloten is. Morgen worden de nieuwe weekopties geïntroduceerd die dus een dag langer lopen dan normaal. Morgen verlopen dus ook de AX5 opties in plaats van vrijdag.

Ik wens u allen goede paasdagen!

Back To Top