skip to Main Content

Marketupdate 25 juli 2013

Consolideren of weer terug!

De afgelopen maanden heeft de AEX als een jojo op maandbasis bewogen. Van 340 in april expiratie naar 368 in mei, terug naar 340 in juni om op juli expiratie op 369 punten te staan. Voor de maandrange van Index Informer was dit niet geweldig daar de expiratie koersen telkens onder of boven de aangegeven grenzen uitkwamen. De dag en weekranges deden het over het algemeen wel goed maar compenseerden niet het theoretische verlies op de maandrange.

Hoe nu verder? Men zou kunnen denken dat we alle centrale banken verrassingen in positieve zin wel hebben gehad. Ik ben nog steeds van mening dat al deze maatregelen helemaal niet goed zijn want als de economie er echt goed voorstond, dan hadden we deze steun niet nodig gehad, dus misschien weten centrale bankiers meer dan dat wij kunnen vermoeden!

Voor de AEX index kan je langs de volgende lijnen denken: zolang de AEX de 374 weerstand niet breekt zou de index de beweging vanaf 331 kunnen corrigeren want denk ik een gezonde beweging zou zijn. Het kan ook zijn dat we alleen in tijd corrigeren en at we rond dit niveau een tijdje blijven hangen. Dit heeft niet mijn voorkeur maar daar wordt niet naar gevraagd. Pas boven 374 zou men long posities kunnen innemen of uitbreiden. Op het huidige niveau van 371 zou ik eerder wat long afbouwen of zelfs iets short gaan. Rond 360 zou een logisch punt zijn waar een correctie kan stoppen. De volgende stop kan dan rond 354 zijn. Mocht u met opties in de weer zijn bedenk dan dat op dit ogenblik de optie premies op een lage volatility worden verhandelt. Dit geldt voornamelijk voor at the money en out of the money call opties. De out of the money put opties staan nog op een redelijk hoge volatility, alleen daar krijgt u in absoluut geld niet veel voor. Houdt daar rekening mee als u opties schrijft want als er een grote neerwaartse of opwaartse beweging komt dan zullen de volatilities snel oplopen.

In het huidige kwartaal zal index informer ook de range op een aantal buitenlandse indexen gaan uitbrengen. De resultaten van deze indexen in termen van goed/fout zijn gelijk tot beter dan bij de AEX. U moet denken aan de SP-500, de DAX, CAC en Eurostoxx index. Mocht u op voorhand interesse hebben dan hoor ik dat graag.

Succes met uw beleggingen.
Marcel Wallaart

Back To Top