skip to Main Content

Marketupdate 20 december 2012

Kracht!

Dat is eigenlijk het enige woord waarmee de huidige markt  beschreven kan worden.

Sinds de low van November expiratie zijn we bijna non- stop opgelopen en dat is nu dag nummer 24! Alhoewel ik al 2 weken van mening ben dat we een stuk terug moeten gebeurt dat absoluut niet. Normaliter is de Aex een volg index, dat wil zeggen dat we nooit iets op eigen kracht doen en ons altijd laten leiden door andere indexen. Meestal is dat Amerika en als die dicht zijn, dan kijken we naar Duitsland. Nu heeft de SP-500 deze maand een normaal patroon laten zien van een stijging, een correctie en wederom een stijging gevolgd gisteren door een daling. De Aex heeft wel meegedaan op de stijging maar totaal niet op de daling. Dit kan natuurlijk nog gebeuren maar het lijkt er op dat de belangen van grote partijen eerder aan de bovenkant dan aan de onderkant liggen. Zelf zou ik het liefst een teruggang zien richting 335 om daarna verder te stijgen, maar lieve koekjes worden niet gebakken heb ik altijd te horen gekregen!

Technisch gezien is de stijging wel te verklaren. Toen we eenmaal uit de 320-340 zone uitbraken gaf dat een koersdoel van 360 en dat zou natuurlijk een mooi begin zijn voor het nieuwe jaar.

Morgen is het December expiratie, de laatste expiratie  in 2012.Deze December maand bestaat al geruime tijd en het zal een grote expiratie zijn. Dit kan impliceren dat er rond expiratie een grote beweging zich zal voordoen en dat kan beide kanten uitschieten. Zover is het nog niet, we gaan eerst deze handelsdag doormaken en kijken dan morgen met een frisse blik naar expiratie.

Ondanks dat de range van Index Informer al weken zeer smal is en ook de ontvangen premies niet geweldig zijn is de dagrange in december pas 1 keer fout geweest. Dit zegt natuurlijk nog niets over het verdere verloop maar doordat het systeem dicht op de bal zit wordt er nog steeds optimaal gebruik gemaakt van de optie premie. Tegelijkertijd heeft de tool zich ook met enige  regelmaat bewezen als natuurlijke steun en weerstandslijn. Ik bedoel hiermee dat als de Aex de bovenkant of onderkant van de range doorbreekt dit ook een mooie kans kan zijn om op dat moment tegen de trend in te gaan, ervan uitgaande dat we op expiratie weer binnen de range staan. U weet natuurlijk dat dit niet altijd het geval is dus houdt daar rekening mee als u een strategie opzet.

Rest mij nog u heel fijne dagen toe te wensen en tot volgende week met de laatste market update van het jaar.

 

Marcel Wallaart

Back To Top