skip to Main Content

Market update 25 oktober 2012

Gistermiddag heb ik voor klanten van Alex bank in Marbella een presentatie mogen geven.
Ik heb daar dingen verteld met betrekking tot opties en met betrekking tot Index Informer.
Veel leuke reacties en veel nieuwe aanmeldingen. Dank voor het vertrouwen!!

Deze week is er eigenlijk een kleine sell off aan de gang. Deze werd vrijdag ingezet in Amerika en lijkt nog niet voorbij.
In Amerika is de SP 500 in 4 dagen tijd zo’n 50 punten gedaald, een kleine 3.5%.
Dit werd voornamelijk gevoed door minder goede bedrijfscijfers.
De daling in Amerika had natuurlijk ook invloed op onze AEX index.Waar we maandag nog de voeten droog hielden en ook de dinsdag ochtend opening positief was kwam er binnen een mum van tijd een overvloed aan verkooporders de markt in. Dit zorgde ervoor dat de index binnen een paar uur van 335 punten daalde naar 326 punten. Dit was niet goed voor de dagrange . We sloten hier fors onder, iets wat in de afgelopen maanden niet is voorgekomen.
Deze situatie komt zo af en toe voor en daarom benadruk ik altijd dat je probeert een put te kopen op een zeer lage absolute waarde. In 8 van de 10 gevallen zal het weggegooid geld zijn en kost het rendement, maar de keer dat je het nodig hebt levert het vaak genoeg op om die andere keren te compenseren.

Op het moment van schrijven staat de AEX op 331.
Dat is weer boven de ondergrens van de weekrange en dat maakt dat ik op dit moment weer neutraal ben voor de AEX.
Het geeft ook aan dat er kansen zijn wanneer we onder of boven de range staan.
Mijn theorie is namelijk dat we in ongeveer 75% van de gevallen binnen de tijdsperiode weer terug moeten keren binnen mijn range. Dit impliceert dat men dan speculatief een hausse positie (in dit geval) kan opzetten en dat een rit omhoog kan mee handelen.
Dit werkt natuurlijk niet altijd, maar bedenk dat als je pas handelt als je onder of boven de range staat, dat we dan al een beweging hebben gehad binnen een korte periode van minimaal zo’n 7 punten.
In dit geval van deze week was er van expiratie koers afgelopen vrijdag op 335 een beweging naar ongeveer 325, bijna 10 punten.
Ik wil natuurlijk niemand aanzetten tot speculatief handelen en een ieder moet dat bekijken vanuit zijn eigen idee maar zo kijk ik er wel naar als optiehandelaar.
De weekstrategie van afgelopen vrijdag voor deze vrijdag leverde een premie op van 1.15 euro.
Deze combinatie wordt nu verhandelt op 0.60 cent.

Morgen na 16.00 uur ontvangen we de nieuwe range voor dag en week.
Met vertrouwen ( en een beetje bescherming) kijk ik hier naar uit.

Ik wens u succes met uw beleggingen,
Marcel Wallaart

Back To Top