skip to Main Content

Market update – 08 aug

De rook van vorige week trekt weer een beetje op en laat beleggers vertwijfeld achter.
Eerst kwam FED voorzitter Bernanke met een verhaal maar zonder concrete actie.
Beleggers konden daar nog wel mee leven want de dag erna zou de ECB in de vorm van voorzitter Draghi zijn eerder gedane beloften wel waarmaken.
De beslissing en de persconferentie draaiden uit op een teleurstelling.
De hoop die beurzen wereldwijd een opleving van zo’n 5% bracht werd niet waargemaakt. Er werd natuurlijk wel gewerkt aan een oplossing maar dat wordt al gedaan sinds Griekenland in 2010 de markten in haar greep hield.
De Aex dook, na een kortstondige opleving die de index boven de weekrange bracht diep in het rood.
Daarbij dienden de onderkant en bovenkant van de dagrange als perfecte steun en weerstand en de Aex expireerde keurig binnen die dagrange.

De verrassing kwam dan ook op vrijdag toen de beurzen wereldwijd heel hard opliepen en hoger stonden dan vlak voor de ECB persconferentie.
Menig handelaar vraagt zich dan ook af wat hij gemist heeft en om eerlijk te zijn ben ik daar nog steeds niet achter.
Om Europa soepeler te laten lopen wordt er achter de schermen gewerkt aan een goed werkend ESM die de nood van banken kan verlichten zonder dat daar overheden de dupe van zijn.
Op 12 September moet dit echter eerst nog worden goedgekeurd door het hoogste Duitse rechtsorgaan die misschien ook nog kan besluiten haar beslissing uit te stellen.

Tot nu toe trekken de beurzen zich van dit alles niets aan.
De Dax index die Index Informer in Beta versie op maand en weekbasis runt en die ook mooie resultaten produceert geeft aan dat we al de bovenkant range voor deze week hebben getest en dat impliceert dat de ruimte naar boven beperkt kan zijn.
De Aex en heeft nog wel wat ruimte voor zowel de week als maandrange aan de bovenkant dus hier is nog niets beslist.

Volgende week is er op de beurzen de grote maandelijkse optie expiratie waarbij zeer veel optie contracten zullen expireren.
Dit zou kunnen leiden tot een versterking van een beweging zowel omhoog als naar beneden.

Gevoelsmatig denk ik dat de Aex wat lager kan maar beter is het om gewoon te kijken naar de range die Index Informer afgeeft en daar mijn conclusies uit te trekken.

Veel succes met uw beleggingen

Met vriendelijke groet,

Marcel Wallaart

Back To Top