skip to Main Content

Make or Break? Market update 17 juni 2015.

Make or Break?

Nog steeds blijft Griekenland de gemoederen bezighouden en daar heeft de beurs nu toch last van. Het lijkt steeds duidelijker te worden dat de Grieken niet op de zwaarste eisen van de crediteuren in willen gaan. Ze weigeren namelijk om de pensioenen verder te verlagen en de BTW te verhogen. Morgen komen de ministers van Financiën weer bij elkaar en wederom zal Griekenland op de agenda staan. Men doet voorkomen alsof dit het laatste weekend is voor Griekenland. Zelf denk ik dat het zo’n vaart niet zal lopen. Zelfs als ze op 30 juni de lening aan het IMF niet aflossen dan zal Europa nog wel even steun verlenen, zelfs na die datum. Het kan natuurlijk best zijn dat het op de beurs in de tussentijd rommelig wordt dus wees daar op bedacht. Voorlopig gaat de premier van Griekenland deze dagen even naar Rusland om te zien of hij daar wel geld kan lospeuteren. Dat is natuurlijk een goede troef die hij in handen heeft want het westen wil liever niet dat Poetin via Griekenland Europa kan bereiken. We zullen de komende dagen/weken nog wel veel lastig gevallen worden door headlines waar algo’s vervolgens heel hard hun voordeel mee proberen te doen. implied volatility voor opties  is relatief duur. Dat is heel mooi voor schrijvers van optie premie maar niemand weet nog wat een deal of default gaat betekenen voor de koers van de AEX. Zorg in ieder geval voor een hedge zodat u pijn kan opvangen, of op lagere of hogere niveaus kan profiteren van de beweging. Het lijkt mij uitgesloten dat de AEX de komende 2 weken blijft staan op 472!

Charts.

Maar wat zijn belangrijke niveaus als de AEX gaat bewegen?

Zelf houd ik de low rond 466.50 in de gaten. In de FTI chart zijn we al 3 keer rond dat niveau weer opwaarts gegaan, dus dat is voor mij het eerste steunpunt. Onder de 466.50 kijken we naar 460 niveau en daaronder komt 447-450 in beeld als punt waar we rekening mogen houden met een mogelijke omkeer in de AEX. Voorlopig zijn we daar nog niet en door de mogelijk explosieve situatie rond Griekenland kan de AEX ook wel even tijdelijk door zo’n niveau heen gaan. Aan de bovenkant is 480 weerstand en 485-488 vlak daarna. Dit was het punt waar de AEX vorige week abrupt stopte na Grieks nieuws. De volgende weerstand zal zeker rond 500 liggen. Aanstaande vrijdag is Juni expiratie en event nieuws  tezamen met lastig te handelen “optie grieken”kan een grote koersuitslag geven.

Index Informer.

Op dit ogenblik handelt de AEX nog binnen de grenzen van de dag, week en maand range. We waren deze week een paar keer dichtbij de onderkant weekrange maar de AEX herstelde voordat deze range werd geraakt. Vanaf vrijdag zal er weer een nieuwe range zijn voor dag, week en maand.

De combinatie strategieën die Index Informer in haar workshop presenteert, hebben deze expiratie maand wederom een uitstekend rendement laten zien met een  laag risico.  Mocht u geïnteresseerd zijn om deze strategieën eigen te maken dan zal Index Informer eind augustus weer nieuwe workshops geven. Bij interesse stuurt u een mail naar marcel@indexinformer.nl!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top