skip to Main Content

Krachtig! Market update 5 augustus 2015.

Krachtig!

de AEX zet de imposante stijging door. Geholpen door goede cijfers van Koninklijke Olie en Unilever is de AEX een van de sterkste stijgers in Europa in de afgelopen weken. De implied volatility in opties daalt vrolijk verder alsof er helemaal niets meer is om je zorgen over te maken.  Daar denk ik anders over, maar er wordt veel optie premie aangeboden en dus daalt de implied volatility. Natuurlijk zijn er nog de usual suspects. Griekenland moet voor 20 augustus de deal met Europa rond hebben. Niemand denk dat dit gaat lukken en het IMF heeft aangegeven voorlopig niet mee te doen met een derde bail-out. Toch lijkt de markt in zijn geheel niet nerveus over het wel of niet slagen van deze missie. In China zijn zaken ook nog niet onder controle. De maand Juli was de slechtste maand sinds 2008 voor deze beurs. Verder zijn er geen zaken in deze zomermaand die direct de aandacht vragen of verdienen. Wat we ons moeten afvragen is of we onze long positie in de AEX nog moeten vasthouden?

Charts.

Vorige week schreef ik met een stand van 486 dat long gaan een prima risk/reward met zich mee bracht. Met een stoploss onder de480 en een koersdoel rond de 506. Op het moment van schrijven staat de AEX bijna op 504. in de komende dagen gaan er nog wat fondsen ex diividend wat druk op de index met zich mee kan brengen. Daarnaast vind ik de stijging fors en komt de AEX in de buurt van belangrijke weerstand op 506 en 510. Ik verkoop dan ook mijn speculatieve long posities. Er is te weinig opwaarts potentieel op dit moment. Pas boven de 510 zou ik weer long posities aangaan. Het langere termijn koersdoel boven de 510 ligt rond 450-455. Steun verwacht ik rond 496. Een stuk lager zou steun rond 486 moeten liggen en vervolgens zie ik rond 470 een sterke steunzone. Het lijkt ver weg, maar in een markt met weinig liquiditeit en een beetje slecht nieuws kan de AEX daar zomaar staan. Pas dus op met short puts en calls. Zonder bescherming kan dit slecht uitpakken. Daar de  volatility laag is kan een beetje beweging slecht uitpakken. Allereerst koersverlies en vervolgens duurdere volatility die uw geschreven optie nog  duurder maakt.

Index informer.

Voor index informer was de maand juli een goede maand. De short strangle strategie leverde met dag en weekopties 1926 euro op per 1 combinatie.

De abonnees die kopen en verkopen zodra de AEX een dag of weekrange overschrijdt deden ook goede zaken. Per future verdienden de dagabonnes 2800 euro en de weektraders 4360 euro.

Op dit moment wordt de AEX aan de dure kant op weekbasis. Pas boven de 508 voor deze week zal ik speculatieve short trades opzetten.

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top