skip to Main Content

Is dit het? Market update 5 maart 2015.

Is dit het?

De AEX is pas 1 dag gedaald. Ten opzichte van het slot op maandag sloot de AEX op dinsdag lager. Veel bedroeg de daling niet en nog steeds staat de AEX rond het niveau van afgelopen donderdag. Met vandaag de ECB die uitvoerig in zal gaan op het nieuwe QE beleid  is het maar de vraag of de AEX veel lager zal gaan dan de 479 die nu op de borden staat. Om nog even uw geheugen op te frissen. Op 15 januari stond de AEX op de stand (kortstondig) van 412 punten. Dit was de dag waarop Zwitserland besloot hun franc niet langer vast te zetten (peggen) aan de euro. Dit veroorzaakte een schokgolf maar deze werd zeer snel hersteld in beurzenland. Sindsdien vliegen de indices en de AEX doet zeer goed mee. Vele procenten zijn er bijgekomen en er is  procentueel nu al meer bij gekomen bij de AEX, dan dat we in de afgelopen 10 jaar hebben gezien. Kunnen we de winsten ook vasthouden? Dat is voorlopig koffiedik kijken. Vele analisten hebben hun koersdoelen voor dit jaar fors opgeschroefd en 550 lijkt een kwestie van tijd. Nu wil ik niet de tegendraadse jongen uithangen, maar ik wordt altijd lichtelijk nerveus als iedereen eensgezind is. Misschien wacht de markt op de woorden van meneer Draghi vandaag. Al lijkt de consensus dat er vandaag niets belangrijks komt,  deze heer heeft  nogal eens verrast. Wie weet!

Charts.

Stel nu eens dat de ECB woorden tegenvallen of dat de markten op adem willen komen. Waar kan de AEX dan heen? Allereerst denk ik dat er steun moet zijn tussen de 470-473. mocht dit niet houden, dan kan de AEX verder zakken richting 462, wat een logisch punt zou zijn, daar het een 61.8% correctie aangeeft van de beweging op 448 naar 487. Als voorlopig laatste steun benoem ik dan het 450 niveau waar de index haar vervolgstijging naar 487 is begonnen.

Aan de bovenkant staat de huidige hoogste koers als eerste weerstandspunt. Boven de 487 zou 495 een mogelijk koersdoel kunnen zijn waarna het logisch zou zijn als er daar weerstand wordt gevonden.  als voorlopig laatste weerstand zie ik een koers rond 515-518 alwaar een oude top ligt.

Index Informer.

Met de maand Februari achter ons is het tijd om de balans voor Februari op te maken. De short strangle strategie die op de website staat heeft het prima gedaan. Het goede resultaat is mede te danken aan de hogere optie premies die ontvangen werden. In Februari werd met week en dag strangle 1500 euro verdient. Afgezet tegen de investering van 20.000 euro is dit een winst van 7.5%. Daar komt nog bij de maand premie als de 3de vrijdag in Maart is geweest. Opgeteld bij de resultaten van Januari staat er nu voor deze strategie een winst van 13.60%.

Ook de andere strategieën die in de workshop uiteen worden gezet staan allemaal zeer goed in de plus. Daar deze strategieën een veel lager risico met zich meedragen (en er dus minder kapitaal benodigd is) ligt het rendement van deze strategieën beduidend hoger dan in de short strangle strategie. Er is voor de workshop van 14 maart nog 1 plek over.

Op dit moment bevindt de AEX zich binnen de ranges van dag, week en maand en is de status derhalve neutraal.

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top