skip to Main Content

Hoogtevrees?

Hoogtevrees?

Vorige week heeft u geen market update ontvangen omdat ik toen in New York verbleef. Een prachtige en inspirerende stad, maar als je niet de hele tijd achter je scherm zit is het ook lastig om marktomstandigheden te beschrijven. Deze week weer vol aan de bak en dan ontkom je er niet aan om in verwondering naar de beurs te kijken. Waar de meeste economen 2 maanden geleden nog vonden dat Europa maar aan het tobben was, lijkt deze mening volledig verdwenen. Volgens economen is Europa nu ‘the place to be”. Men wijst op de verschillen in waardering tussen Amerika en Europa en geld stroomt nu naar Europa. Misschien geheel terecht, ik ben geen econoom maar ik krijg toch wel beetje hoogtevrees. Tot nu toe had ik geen gelijk; ik verwachte eerst weerstand rond 450, daarna rond 465 en ondertussen staat de AEX op 480. de afgelopen dagen zie ik weer krantenkoppen waarin staat dat de particuliere belegger weer vol in aandelen gaat. De Giro heeft instroom van “duizenden klanten”en ook Alex/ Binck krijgen weer nieuwe klanten en klanten die hun account re-activeren “voordat het te laat is”! Ik zou me kunnen voorstellen dat ook Alex beheerd vermogen het weer goed doet doordat het deels een trendvolgend systeem is waarmee ingesprongen wordt op trends. Nu is er zeker sprake al enige tijd van een trend. Alleen in de laatste 2 maanden is de AEX al 70 punten gestegen en 5 maanden geleden tikte de AEX nog 366 punten aan! Griekenland en Rusland tellen niet meer mee in de ratio en iedereen die long aandelen is wordt met de dag rijker.

Charts.

Al met al een prachtige ontwikkeling. Koersdoelen worden verhoogd en de koersen gaan hoger en hoger. Ik wil zeker het feestje niet verstoren. De trend is up en er is ruimte omhoog maar ik ben een handelaar en ik kijk al snel de andere kant op. Als de beurs hard naar beneden gaat zoek ik naar mogelijkheden om te kopen en als de AEX snel stijgt zoek ik naar kansen om short te gaan. De truc is in ieder geval om te zoeken naar een punt in de grafiek waar je redelijkerwijs steun/ weerstand zou mogen verwachten. Nu zijn de laatste weken alle weerstanden aan de lopende band gesneuveld. 482 zou weerstand moeten zijn en daarna 487. Een top uit oktober 2008 op 495 zou het volgende richtpunt moeten zijn. Aan de onderkant vinden we wel wat steunpunten. 475 is een puntje maar 470 is wat belangrijker. Er zijn de laatste dagen veel opwaartse gaps gevormd die nog gesloten moeten worden en op 470 zijn er in ieder geval een paar gesloten. Afhankelijk van de kracht in de markt zou de AEX dan weer kunnen opveren. Mocht de correctie wat groter zijn dan kijken we naar 457 als volgend richtpunt. Voorlopig komt de AEX niet in de buurt van kritieke niveaus  om langdurig van richting te veranderen.

Index informer.

Een andere manier om naar de markt te kijken is door de range van Index Informer te gebruiken. Op weekbasis geeft deze aan dat de beweging omhoog wel iets te snel gaat op dit ogenblik en dat de AEX voor deze tijdsperiode wat aan de dure kant wordt. Abonnees weten de exacte niveaus en degene die de workshop hebben gevolgd, hebben nu strategieën gevonden om hier optimaal van te kunnen profiteren. Zelf gebruik ik dit ook om op een verstandige manier te profiteren van het oplopende koersgeweld. Er staat weer een workshop gepland voor 14 maart. Geïnteresseerden kunnen informatie opvragen door een mail te sturen naar marcel@indexinformer.nl!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top