skip to Main Content

Gerommel! Market update 12 oktober 2016.

Gerommel!

De AEX  handelt op 451 punten. Zover niets nieuws. Deze stand zijn we in het afgelopen half jaar bijna iedere week tegen gekomen. Toch lijkt het dat de index op het punt staat een grotere beweging te laten zien. Menig maal is de AEX al rond 458 geweest en weer terug gekoerst naar 450. Als de index richting 440 koerste werd het daar ook weer opgevangen en sloot de AEX rond 450. Nu lijkt het of de indices in Amerika op de korte termijn neerwaarts uitbreken en mocht dat het geval zijn dan zal onze AEX vrolijk aan de hand van de Amerikaanse broer meelopen. Een stand die in de gaten gehouden moet worden volgens technisch analisten is de 18.000 zone in de Dow Jones. Net onder dit niveau bevindt zich de low van de laatste maanden en een close onder dit niveau wordt gezien als een goede kans dat een neerwaartse correctie bezig is. Nu worden vanavond de FED minutes gepubliceerd en als daar iets bullish in staat dan zullen de indices zeker opveren. De kans bestaat echter ook dat uit de notulen blijkt dat de FED leden zich echt opmaken voor een renteverhoging en ook al zou dat goed moeten zijn, omdat dit een teken van kracht is voor de economie, vallen dit soort mededelingen meestal zwaar op de beurs. Vooralsnog houden kopers en verkopers elkaar in evenwicht op 451!

Charts.

De AEX is wederom afgeketst op 458 en keerde terug naar 450 afgelopen vrijdag. Maandag zette de index weer koers naar 456 maar ook nu keerde de index terug naar 450. De range waarin de index handelt wordt steeds kleiner 442-466 is de bredere range maar 448-458 is de range van de huidige weken. Een beweging onder of boven deze grenzen is nodig om de index langdurig van haar plek te krijgen. Eenmaal doorbroken kan het beide kanten op zeer snel gaan.

Index Informer.

De range wordt steeds kleiner en toch vallen de expiraties gemiddeld voor 75% binnen de grenzen. Daar de index per saldo niet veel beweegt lijkt het logisch dat de AEX binnen de range van dag, week en maand handelt en de AEX is derhalve op neutraal gebied. Nog 1 week tot oktober expiratie. Afgelopen expiratie kwam de AEX met een koers van 466.17 dicht bij de bovenkant range op maandbasis (468.48). Deze bovengrens geeft aan dat de kans (gemiddeld 75% van de tijd) relatief groot is dat de AEX op expiratie lager staat dan 468.48. De index heeft deze periode deze stand niet meer benadert. Klanten die rond deze niveaus hun portefeuille hebben afgedekt hebben mooi extra rendement geboekt. Volgende week vrijdag ontvangen abonnees een nieuwe dag, week en maand range. Zij kunnen een maand met voorkennis handelen! Voor alle overige mensen, zorg dat u op een slimme manier uw portefeuille beschermt tegen onverwachte negatieve momenten. Beter een paar keer voor niets dan 1 keer te laat!

Succes met uw beleggingen,

Back To Top