skip to Main Content

Gas geven! Market update 13 juli 2016.

Gas geven!

De beurs is een plaats voor ego maar ook voor nederigheid. Geen enkele trader, ongeacht de jarenlange ervaring heeft het altijd goed. Soms zit je dagen, weken  of enkele maanden goed met de verwachtte richting en denk je dat je echt goed bent en dan verrast de beurs je volledig en is het enkel nederigheid  en ontzag die de boventoon voeren.  De AEX handelt op 447, dat is ruim 27 punten hoger dan vorige week. De reden? Naar een reden is het altijd gissen, maar ik kan het niet bedenken, behalve hoop! Hoop dat centrale banken  de beurs komen redden. Hoop op een oplossing voor Italiaanse banken en in het kielzog veel andere Europese banken, hoop op betere bedrijfscijfers, hoop dat de CB’s de rente niet nog verder in het negatieve jagen daar pensioenfondsen kapot gaan wereldwijd. Alle grote banken laten zien dat er uitstroom is in aandelen fondsen en alles wat daar aan gerelateerd is maar toch stijgt de beurs. In Amerika een nieuw all time high voor de SP-500. Wie had dat op 24 juni kunnen bedenken en wie zijn  dan de kopers? Goeie vraag, ik ben het zeker niet, maar de kopers hebben de overhand want koersen stijgen. Zo simpel is het spelletje. Uit gedeponeerde data komt wel duidelijk naar voren dat de centrale bank van  Zwitserland en Japan zich helemaal suf kopen aan aandelen en Europa koopt alle obligaties op, maar daar zijn er al te weinig van die in aanmerking komen. De centrale bank van Amerika loopt zo te draaikonten dat iedere keer dat de aandelenmarkt lager dreigt te gaan, dan verandert de FED van mening en verhogen zij de rente niet. Daarna  herstelt de beurs en kunnen ze weer praten over rente verhogingen, totdat de markten lager gaan en dan herhaalt het spelletje zich. Gefrustreerd vraagt u zich misschien af? Niet gefrustreerd, want in de strategie die ik handel maakt het niet uit. Wel bezorgt, want er komt een moment wanneer de centrale banken niets meer kunnen doen of zelfs gedwongen worden hun opgebouwde belangen te verkopen en dan zijn er geen kopers meer. Onmogelijk? Ik denk van niet. Kijk maar eens naar vorig jaar januari toen de Zwitserse centrale bank de koppeling van haar munt met de euro los moest laten. Dat kostte vele miljarden en de koers stond even 40% lager!! In de tussentijd, geniet van de rit die de AEX misschien wel naar 500 of hoger gaat brengen, maar zonder bijbehorende resultaten van de bedrijven waar de index uit is opgebouwd wordt het iedere keer iets meer drijfzand.

Charts.

De markt stond vorige week even onder de 420 maar 420 bleek steun en het startschot voor een sterke rit omhoog die de AEX dicht bij de jaartop van 458 brengt. Weerstand wordt gevonden rond 447 (huidige koers) en daarna 452-453 en vervolgens 458. Boven de 458 is de weg vrij naar 473. Mocht 447 toch weerstand zijn op weekbasis dan zal de index wel terugvallen maar dat zou zeker niet onder de 420 mogen zijn.

Als we naar de grafiek van de SP-500 kijken, dan zien we dat als de index zich op deze record hoogte weet te handhaven,  er zeker nog zo’n 10% stijging in het vat zit. Europa zal dan zeker mee hobbelen maar ik verwacht dat grote partijen hun belangen in Europa verkleinen en het vrijgespeelde kapitaal investeren in Amerika.

Index Informer.

Op dit ogenblik test de index de grenzen van de week range. Met andere woorden, de AEX wordt relatief duur op weekbasis. Feit is dat dit in een grote expiratie week gebeurt waardoor er ook belangen spelen om de index op een zeker niveau te laten expireren. De grote kanshebbers voor deze week tot nu toe zijn 450 en 440 punten. Anders gezegd , er bestaat een goede kans dat partijen de index op vrijdag richting 450 of 440 proberen te duwen. Denk u dat het naar 440 wordt dan kunt u een gokje wagen. voor 0.75 cent koopt u een 445-440-435 put butterfly. Een koers boven de 445 zorgt voor verlies maar op 440 ontvangt u 5 euro minus de investering. Een ruime ver5voudiging van uw investering! Laat u door uw adviseur voorlichten over de voor en nadelen van een butterfly of stuur anders een mail naar marcel@indexinformer.nl. Aanstaande vrijdag is het expiratie en abonnees ontvangen dan de nieuwe dag, week en maandrange. Nieuwe ronde, nieuwe kansen!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart.

 

Back To Top