skip to Main Content

Explosief Q1! market update 1 april 2015.

Explosief Q1

Het einde van het eerste kwartaal 2015 is een feit. Deze 3 maanden zijn onstuimig geweest. Met nog 2 dalingen in oktober en december 2014 vers in het geheugen begonnen we aan de eerste weken. De ECB bij monde van Draghi kondigde QE voor Europa aan. Dat hebben we geweten. De AEX is opgelopen van 406 naar 500 punten en voorlopig wordt er op iedere beweging naar beneden gelijk fors gekocht. Vooral de laatste week zien we zeer grote bewegingen die ons vanaf 500 bij 482 brengen en weer terug. Ook vandaag zien we weer een reusachtige beweging. van 486 naar 495 punten. Gaat Q2 weer zo’n volatiel verloop laten zien? Zelf denk ik van wel. Allereerst spelen er nog een paar macro economische zaken zoals Griekenland die wel of niet in de eurozone blijft, maar ook Rusland die tot nu toe totaal niet inschikkelijk is en veel trekjes vertoond van een agressor met uitbreidingsplannen. Naast deze factoren zou het ook logisch zijn als de beurs dit kwartaal een correctie gaat laten zien. Of dat vanaf dit niveau is, of pas als de AEX op 550 punten staat, dat weet ik niet maar Q2 heeft alle trekjes van een volatiel seizoen.

Charts.

Vorige week schreef ik in mijn market update, dat als de AEX onder de 490 zou komen,  de index dan een koersdoel kreeg van 482 punten. Daarnaast gaf ik aan dat het waarschijnlijk was dat vanaf dit niveau de AEX weer een herstel zou laten zien. Dit had ik helemaal goed gezien. Het enige wat ik niet had gedacht is, dat de AEX weer binnen een dag haar oude niveau op zou zoeken. Eigenlijk had ik verwacht dat de AEX de gap rond 490 zou vullen om vervolgens weer verder  te gaan met de daling. Gisteren beschreef ik op facebook (facebook.com/indexinformer) dat er een goede kans bestond dat de AEX op 496 een nieuwe lagere top had gevormd en dat de weg open lag naar 482 of lager. Dit scenario leek prima te werken tot vanochtend. Na een low op 486 sprint de index weer opwaarts met een high vandaag tot nu toe van 495. Nog steeds bestaat de mogelijkheid dat de AEX hier een lagere low neerzet en dat de correctie van start gaat, maar dit is wederom een onverwachtse beweging, waar de beurs de laatste tijd een patent op heeft. Mocht rond 495 inderdaad een lagere top worden gevormd dan kan de AEX dalen naar 481-482 als eerste steun en daarna ligt er steun rond 473. Onder dit niveau heeft de AEX ruimte tot aan 458.  Aan de bovenkant is de speelruimte voorlopig beperkt. De AEX staat nu rond de 495-496 wat als eerste weerstand mag gelden. Daarna volgt de high rond 500 en pas boven de 500 komt er ruimte richting 515-517. Ik opteer voor neerwaarts.

Index Informer.

Ook voor Index Informer is het jaar goed begonnen. Met de basis strategie werd tot nu toe een winst behaald van 12.78% netto na aftrek particuliere handelskosten. Andere strategieën die in de workshop worden behandelt komen  boven de 20% netto rendement uit tot nu toe, met veel minder risico. De maand maart wordt afgesloten voor dag en week strategie met een rendement van 1.64%. De daling afgelopen donderdag naar 482 heeft ingehakt op het maandrendement. Tot nu toe  handelt de AEX binnen de grenzen van haar dag, week en maandrange en is de stand derhalve neutraal. Een beweging richting 470 binnen de komende 2 weken zal ervoor zorgen dat de index richting  “goedkoop”gaat. Mochten we deze standen op korte termijn zien dan zal ik zeker middels een strategie inspelen op tijdelijk herstel.

Denk er aan dat vanwege Pasen, de beurs vrijdag en maandag gesloten is. Weekopties (AX1) expireren dan ook morgenmiddag.

Succes met uw beleggingen en vrolijke Paasdagen!

Marcel Wallaart

Back To Top