skip to Main Content

Draghi time! Market update 9 maart 2016.

Draghi time!

De AEX handelt rond de 437 punten, ongeveer gelijk aan afgelopen vrijdag. De index beweegt deze week in een kleine range tussen 441 en 429. Iedere dag daalde de AEX een klein beetje om vervolgens weer opgekocht te worden. De reden is overduidelijk. Morgen is de ECB vergadering waarin de ECB de opgeklopte verwachtingen waar moet maken. Iedereen is er van overtuigd dat de ECB de rente verder gaat verlagen, het opkoopprogramma verhoogt en de looptijd van het opkoop programma  verlengt. De vraag is of de ECB genoeg kan doen in de ogen van de markt. Ook als Draghi alle dingen doet die ik hierboven beschrijf , dan nog is de kans aanwezig dat het in de ogen van de markt te weinig is. Grote banken  (JP Morgan, Goldman, etc,) geven eigenlijk aan om een eventuele rally te verkopen (vooral de Amerikaanse markt). Technisch analisten in Nederland geven eigenlijk aan dat de bodem staat en de index weer op weg is naar 470.  Morgen zullen we het gaan zien! Mijn mening is dat de rally vanaf de low voor een deel te verklaren is als een normale beweging na een sterkte sell-off. Daarnaast is deze beweging ook een hoop op verdere  monetaire stimulans. Mocht de ECB het opgeklopte verhaal niet waar kunnen maken dan lijken de risico’s aan de onderkant te liggen. Toch zal monetaire stimulans de komende jaren in beeld blijven, want centrale banken kunnen niet roepen dat hun beleid niet heeft gewerkt. Dan zou de beurs instorten en dus zal het succes van de ECB luidkeels worden verteld (vooral door de ECB zelf)!

Charts.

Waar kan de index dan naar toe? Allereerst zal er een steun te vinden zijn rond 426 en vervolgens in de  zone 413-416. Onder dit niveau zoekt de index snel 400 weer op. Mocht de ECB toch positief verrassen dan zal de 441 top zeer snel uitgenomen worden en dan zal de index snel richting 449-451 oplopen. Mocht na een korte adempauze de kracht nog groot genoeg zijn dan is het eerstvolgende richtpunt 471, de top van begin december toen Draghhi niet in staat bleek de opgeklopte verwachtingen waar te maken.

Index Informer.

Tot nu toe is iedere beweging in maart nog binnen de range van dag, week en maand gevallen. Op weekbasis en maandbasis (nog 9 dagen tot expiratie) wordt de index relatief duur boven de 450 punten. Dat zou een goed niveau kunnen zijn om na een rally vanaf 378 de long wat af te bouwen of een speculatieve short positie op te zetten. Mocht de AEX deze week nog rond de 450 komen dan zal ik in de AEX maart opties proberen een grote put butterfly op te zetten (bijvoorbeeld de 445-430-415. Deze zal dan neem ik aan rond de 2 euro noteren en kan een maximale winst opleveren op 430 van 15 euro.

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top