skip to Main Content

Countdown! Market update 15 juni 2016.

Countdown!

Vorige week schreef ik nog hoe verveeld ik was, starend naar mijn 5 computerschermen waarop 0 handel plaatsvond. Alleen werd optie premie iedere dag iets goedkoper. Dat gebeurde al bijna 3 maanden. Het verschil binnen een week  tijd  is gigantisch. De index viel terug van 452 naar 421 op dit moment. Door  angst voor een BREXIT is optiepremie  ruim 50% duurder dan 1 week geleden. Zo gaat het meestal. Je zit achter die schermen, ziet hoe goedkoop opties worden en denkt “maar hoe zit het dan met een mogelijke BREXIT en heeft de markt dat dan al  ingeprijsd”? Je wil wel extra premie kopen maar  tot dat moment heeft het niet gewerkt. Dan slaat de vlam in de pan! Op dit ogenblik met nog 8 dagen te gaan tot de volksraadpleging in Engeland en de markt voelt opeens de spanning. Verschillende polls geven aan dat de Engelsen uit de EU willen stappen maar er is nog een grote groep die nog geen mening heeft. Spannend zal het wel tot het laatst blijven tenzij er deze week of eerder dan 23 juni polls verschijnen waarin het REMAIN kamp een duidelijke voorsprong neemt. Tot die tijd, pas op uw tellen. Hoewel de optie premie veel duurder is dan 1 week geleden kan het geen kwaad alsnog uw portefeuille te beschermen. Volgens JP Morgan kan bij een remain, de beurs 5% omhoog en bij een leave ongeveer 15% omlaag. Zelf denk ik dat als de Engelsen blijven dat de index snel weer 458 opzoekt en bij een leave…, dat is niet te voorspellen. BREXIT is duidelijk een event risk en dat is niet in te schatten.

Charts.

ik gaf vorige week al aan dat uiteindelijk onder 426 de koers snel onder de 400 kan komen. Nu is de index gisteren onder de 426 gedoken en ook vandaag lukt het tot nu toe niet om terug te breken. Als dit nog even duurt, dan wordt de kans steeds groter dat de index onder de 400 punten duikt. Steun ligt er dan rond 395 en rond 378, de low van februari. Over koersniveaus daaronder zullen we nog maar niet nadenken. Aan de bovenkant heeft de index nu veel weerstanden. Allereerst dus 426 en daarna 436 en 444. Vervolgens de top op 453 en 458 en daarna door naar 472.

Index Informer.

De afgelopen dagen was de dag range wat vaker fout en voor de week wordt de index nu relatief goedkoop. De AEX handelt nog wel ruim binnen de maandrange en aanstaande vrijdag wordt de nieuwe dag, week en maandrange afgegeven. deze range op week en maand zal zeker een goede indicatie afgeven, maar een event is niet te voorspellen, dus bescherm uw risico’s . Een week niet actief in de markt hoeft geen slecht idee te zijn. Er zijn daarna weer genoeg kansen!

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top