skip to Main Content

Correctie gestart! Market update 29 april 2015.

Correctie gestart!

Vorige week  en die week daarvoor beschreef ik u al dat ik verwachte dat 509 in de AEX een weerstand zou moeten zijn. De redenen daarvoor kunt u teruglezen in oudere market updates maar voornaamste reden was wel dat 509 punten in de AEX index  het 61.8% Fibonacci niveau is, wat eigenlijk inhoudt dat de AEX voor 61.8% de gehele daling van 700 naar 200 heeft goedgemaakt. Normaliter is dit niveau een punt van weerstand. Niet onoverkomelijk maar zeker na de stijging van de afgelopen maanden een punt om winsten te verzilveren of in ieder geval een punt om posities niet uit te breiden. Na ook deze week weer de nodige forse stijgingen en dalingen te hebben gezien ging het vanmiddag dan toch echt lager in de AEX. De DAX was al enige tijd dalende en ook de STOXX index, maar de AEX bleef goed stand houden en sloot telkens weer boven de 500 punten. Tot nu toe kunnen we er nog geen fundamentele reden aan ophangen maar de index lijkt de broodnodige correctie nu toch te ondergaan. Op dit moment van schrijven heeft de AEX al een intraday low neergezet van  487 punten, fors lager dan de 510 punten high van 2 dagen geleden.

Charts.

Een intraday low van 487 punten is fors maar ik denk dat er nog wel een verdere daling in het verschiet ligt. Dit betekent niet dat de AEX niet meer kan stijgen. De  index zit nog steeds in een lange termijn up trend maar lijkt nu wel uit de hele steile trend sinds afgelopen januari te zijn gevallen. Waar kan de AEX naar toe? Ik denk dat, zoals ik al eerder aangegeven heb het mogelijk moet zijn om richting de 470 punten te zakken. Als dat in 1 beweging zou gaan dan verwacht ik wel weer een redelijk forse uptick, maar ik sluit niet uit dat de AEX terugzakt naar een niveau van 450-455. Voorlopig komen we nog steun tegen rond 482 punten. Daaronder zou 478 dienst moeten doen als steun en daarna de zone 470-473. Zoals we allemaal weten is de stijging fors en langdurig geweest. De tegenreactie kan daardoor ook fors uitpakken. Ik denk  persoonlijk dat u niet te snel op de koopbutton hoeft te drukken. Ik kan het natuurlijk mis hebben  en dat dit niveau de koop van de eeuw is maar daar zal voor mij eerst bewijs uit de chart moeten komen en dat is op dit moment nog niet aan de orde.

Index Informer.

Het was een roerige week voor Index Informer. Eerst de stijging omhoog tot aan 510 om vervolgens de volgende dag weer te dalen tot onder de 500. Gelukkig maakt de ontvangen optie premie veel goed  maar Index Informer heeft wel betere weken gekend. Op dit ogenblik wordt de onderkant van de huidige weekrange getest. Morgen rond 1600 uur (expiratie in plaats van vrijdag) weten we of de index heeft geluisterd! Op dit moment bewegen we aan de onderkant van de weekrange waarmee we willen aangeven dat de index voor deze periode relatief goedkoop wordt. Op een langer termijn plaatje beweegt de AEX nog keurig binnen de range en zijn koopmomenten nog niet aan de orde.

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top