skip to Main Content

Bullish?

Bullish?

Wat een enorme stijging hebben we deze week ervaren. Vorige week om deze tijd stond de AEX op 407 punten en werd kortstondig 405 aangetikt. Ik gaf toen aan dat ik verwachtte dat de AEX onder de 400 punten zou duiken maar niets is minder waar. Er worden vele theorieën neergelegd waarom de index zo hard opliep. Een theorie was dat de G-20 met stimuleringsmaatregelen zou komen maar niets bleek minder waar. Logische reactie zou zijn om dan te dalen wat de AEX afgelopen maandag ook probeerde. Even werd 417 aangetikt maar gedurende de dag stond al 427 en vandaag werd een hoogste koers van 441 op het bord gezet. In 1 week tijd 35 punten hoger ofwel bijna 9%! Fundamenteel lijkt er nog weinig verandert. Macro economische cijfers zijn er niet veel beter op geworden maar het lijkt erop dat partijen zich warm lopen op nieuwe stimulering maatregelen van verschillende centrale banken. Zo komt de ECB op 10 maart met – volgens analisten – agressieve maatregelen. Waar het allemaal toe gaat leiden is toekomst muziek maar ik behoor in het kamp dat dit lange termijn niet goed is en eventueel tot verlies van vertrouwen in centrale banken en overheden zal leiden. Laten we hopen dat ik net als vorige week weer ongelijk heb!

Charts.

Vorige week leek de AEX nog op weg naar nieuwe lows maar in dat plaatje kwam heel snel verandering. de AEX heeft de dalende trendlijn opwaarts doorbroken en de bodem lijkt voorlopig wel op 378 te staan. De index was de zware weerstandszone bij 449 al fors genaderd maar moest toch vandaag vanaf de 441 weer lager .Mocht de index nog wat verder corrigeren dan zouden we steun rond 432 kunnen verwachten en daaronder zeker rond 420-422. Pas als de index onder de 410 breekt dan lijkt het breken van 400 een zekerheid. Op weg omhoog zal de AEX weerstand ondervinden bij de high vandaag op 441 en daarna rond 449-452. boven dit niveau komt al snel 472 in beeld en de voorlopig ultieme top rond 510. ik neem aan dat met een expiratiekoers voor februari op 410, dat de AEX niet deze komende weken richting 470 zal opstomen tenzij zowel de ECB alsook China zeer enthousiast meer QE in de markt slingeren!

Index Informer.

de maand februari is voorbij. Waar het systeem in januari met een forse plus kon afsluiten  moest het systeem in februari zijn meerdere erkennen. De enorme uitslagen per dag en week (van 417 naar 378 en weer terug naar 420) in combinatie met lagere optie premies in februari zorgen ervoor dat het resultaat negatief was in de short strangle strategie.  in de andere marktneutrale  strategieën die in het jaar coaching uit de doeken gedaan gaan worden was het resultaat positief. Mocht u zich nog willen aanmelden, stuur dan snel een mail. De inschrijving sluit zeer binnenkort.  Rest mij nog te vertellen dat de AEX binnen de range van dag, week en maand handelt maar dat voor deze week een stand van 4440 of hoger de tijdsperiode relatief duur maakt!

succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top