skip to Main Content

Bullish! Market update 4 november 2015.

Bullish!

Met de AEX op 470 punten kunnen we zeggen dat de markt nog steeds zeer bullish is. Vorige week vrijdag stond de index nog rond 460 punten en vandaag werd de 473 punten al aangetikt. Partijen denken niet meer aan het feit dat ze 2 maanden geleden nog aandelen stonden te lozen rond de 400 punten. Nee, dat is allemaal achter de rug en er is maar 1 weg en die leidt omhoog! Nu ben ik geen beer en ik vind niet dat we naar beneden moeten. Ik vind alleen dat het allemaal te snel gaat terwijl en onderhuids nog niets is opgelost of verbeterd. Bedrijfscijfers waren licht onder verwachting en de “outlook”wordt veelal verlaagd. De economie verslechterd in Amerika en Europa moet gaan dealen met vluchtelingen opvang waarvan de kosten eigenlijk niet te overzien zijn, maar dat zullen we vanuit de politiek niet te horen krijgen. Het lijkt nu veel te hard op te lopen alleen maar omdat de gemeenschap hoopt op meer financiële steun vanuit de ECB. Dat zal in principe alleen goed zijn voor de bankengemeenschap en de klant zal er weinig voordeel van ervaren, al zullen we dat ook niet snel te horen krijgen.

Charts.

Vanuit de chart gezien is het goed om bullish te zijn. Met een doorbraak boven de 450 werd een patroon in werking gezet die de AEX naar 490-495 kan brengen. Dit zal niet in een rechte lijn gaan en de AEX  is natuurlijk al zeer fors gestegen in korte tijd. Het 200 daags MA ligt op 472.88 en dat niveau is vandaag getest en vooralsnog  te zwaar bevonden (nu 471.5). Mochten we het 473 niveau uit kunnen nemen dan zal er rond 478 nog weerstand liggen. Boven de 478 lopen we snel naar 490-495 zone en vlak daarboven ligt de high van het jaar op 510. Ik ga er van uit dat dit niet in 1 poging zal lukken. Er zal eerst nog wel een correctie kunnen plaatsvinden die zorgt voor een betere aanloop.

Mocht het de AEX deze week niet lukken om boven de 469 te sluiten, dan denk ik dat we opnieuw een correctie kunnen krijgen die ons richting 445-450 kan brengen. Vanuit dit niveau zou de AEX weer kunnen herstellen om te proberen de jaartoppen te breken. Onder de 445 verdampt het positieve plaatje snel en dan zou de AEX mogelijk richting de low van augustus kunnen terugzakken. Dit is niet het meest waarschijnlijke scenario, maar deze mag vanuit risico beheer zeker niet uitgesloten moeten worden.

Index Informer.

Met de maand october achter de rug even nog wat feiten met betrekking tot de short strangle strategie voor dag en week. De weekstrategie was in 60% van de gevallen goed, maar toch kostte de week short strangle strategie  (zonder bescherming) 191 euro per combinatie. De dag  short strangle strategie was in 82% van de tijd correct en dat leverde een winst op van 650 euro per combinatie. Al met al een winst van 459 euro per combinatie (dag en week). Dit geeft een rendement ten opzichte van de aan te houden marging  en buffer  van 3.5%.

Op dit ogenblik handelt de AEX binnen de range van dag, week en maand, al werd de bovenkant weekrange vandaag al wel getest. Dit geeft aan dat de AEX op weekbasis wat aan de dure kant is geworden en dat een daling op de loer kan liggen. ik koop speculatief een 472-462-452 put butterfly op 1.55 euro. Dit is het maximale bedrag wat het me kan kosten. De maximale winst ligt op 462 en dan verdien ik per saldo 845 euro per combinatie.

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top