skip to Main Content

Blow-off top? market update 29 januari 2015.

Blow-off top?

Wat ging het hard! Van 431 op 16 januari naar 457 op 23 januari. Vergeet niet dat we op 15 januari nog rond 411 stonden in de index. Nadat Draghi had gesproken kwamen de indices pas goed op stoom. Eerlijk gezegd had ik dat niet verwacht. Ik had het gevoel dat we maximaal 450-453 zouden zien maar dat liep anders. Afgelopen vrijdag stond even 457 op de borden. Deze week hebben we het record aangescherpt tot bijna 460. Na deze top kwam de terugval die ons gisteren naar de 449 punten bracht. In een normale maand een mooie correctie maar met deze volatiliteit zien we bijna dagelijks 10 punten. Hoe deze week wordt afgesloten ligt misschien nog aan de FED mededelingen van woensdagavond. Mochten ze toch wat “dovish”klinken (voorlopig geen rente verhoging) dan kan de AEX misschien nog wel een keer richting 460. Klinken ze wat “bearish”(we gaan snel de rente verhogen) dan zou de top voor de komende weken op de borden kunnen staan.

Waar we in de komende weken nog veel van gaan horen zijn natuurlijk de Griekse perikelen. De Griekse markt en dan zeker de banken liggen na de anti Europa overwinning zwaar onder druk. Woensdag sloten de Griekse banken met gemiddeld 25% verlies. In de komende tijd zullen veel van de marktbewegingen worden opgehangen aan Griekenland. Gaat de markt omlaag, dan lopen de gesprekken tussen Griekenland en europa niet goed; gaat de beurs omhoog dan zit er schot in de zaak. Laat niet teveel uw pet daar naar hangen. Koninklijke olie ging van 29 naar 25 op de lage olieprijs. Nu staat de olieprijs nog steeds laag, maar dit fonds handelt alweer rond de 29 euro.

Charts.

Wat mogen we verwachten voor de komende week?  Ik denk dat de low van woensdag 450.25 steun moet bieden omdat het de bovenkant van de opwaartse gap is. Deze gap kan gevuld worden waarna de weg omhoog weer gelopen kan worden. Dan is het richtpunt de top van deze week en daarna 468. Zakken we door de gap dan kunnen we in eerste instantie richting 445 en daarna richting 435. Mocht dit allemaal geen steun bieden dan kan de AEX door, richting 428-432 wat de oude weerstandszone is. Voorlopig is de lange termijn trend opwaarts maar voor de indicatoren zou het goed zijn als we eerst wat dalen.

Index Informer.

Op het moment van schrijven zijn we bijna klaar met de maand Januari en dit was een goede maand voor degene die de short strangle strategie volgen.  Zowel de dag als de week short strangles staan per saldo in de plus. De maand natuurlijk ook maar deze loopt pas af in Februari. Deze week heeft de AEX keurig binnen de grenzen van de range gehandeld. Alleen op woensdagochtend werd de bovenkant range aangeraakt wat een positief resultaat opleverde van 457 euro . Op dit moment staat de AEX binnen de grenzen van de dag, week en maandrange en derhalve is de conditie van de index neutraal.

Naast de short strangle strategie zijn er nog veel andere strategieën te bedenken die u aanzienlijk minder marktrisico geven maar tegelijkertijd toch het gewenste rendement. De deelnemers aan de workshop van afgelopen zaterdag kunnen dit beamen. Wilt u deze ook leren, stuur dan een mail naar marcel@indexinformer.nl

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top