skip to Main Content

Beursblog 3 januari 2013

Allereerst wil ik u het beste wensen voor 2013. Ik hoop dat dit naast gezondheid ook voorspoed brengt en ook een goed gevoel voor timing als het de beurs betreft.

Mocht dit laatste wat minder ontwikkeld nog zijn dan heeft u nog altijd de mogelijkheid om op Index Informer terug te vallen. 2012 heeft een bruto rendement gebracht van 62.54% en na kosten bedraagt het rendement 57.8%. Of 2013 een soortgelijk rendement gaat brengen dat is ongewis, maar dat Index Informer op de markt blijft zitten is een ding wat zeker is.

Als we over gaan tot de orde van de dag dan weten we nu dat we niet van de Amerikaanse cliff zijn gevallen. Op het allerlaatste moment is er een oplossing uitgekropen maar dat betekend niet dat we er zijn. De markt gaat nu kijken naar de deadline voor het schulden plafond van onze Amerikaanse vrienden. Dit speelt over een week of 7 a 8 en dit zal zeker een thema zijn maar hopelijk minder dan de cliff. De beurzen vonden het in ieder geval fantastisch en reageerden met koersstijgingen van rond de 2%. Technisch gezien is er natuurlijk ruimte tot rond de 360 punten en onder de 340 zouden we een wat grotere terugval kunnen hebben. We staan er nu dus middenin en er stroomt altijd op de eerste dagen van een maand nieuw geld in de markt maar het zou mij niet verbazen als we een stukje terug kunnen.

Vanaf komende week worden de bedrijfscijfers wereldwijd weer gepubliceerd dus dan zal het gelukkig weer meer gaan om de echte economie in plaats van politiek geklets.

Wat de range betreft is er op maand en dagbasis een neutrale positie. Voor de week zouden we eigenlijk nog een stukje terug moeten voor een optimaal scenario. Vanmiddag nog veel Amerikaans macro nieuws wat de beurzen nog in beweging kan zetten.

Denk ook dit jaar aan de basis regels om uw kapitaal te beschermen. Wees niet te inhalig en koop bescherming op lage absolute waardes voor een beweging omhoog of omlaag. Het is net als uw brandverzekering…. Die heeft u ook niet omdat u hoopt dat u het nodig heeft!!

Veel succes met uw beleggingen

Back To Top