skip to Main Content

Beursblog 27 december 2012

Even wat statistieken!!

De laatste dagen zijn aangebroken en er valt niet veel te vertellen. De Aex houdt zich zeer goed staande tegen de verwachting in, of in ieder geval tegen mijn verwachting in. Ik zal u niet vermoeien waarom ik denk dat dit beter is want tot nu toe heb ik daar geen gelijk in. Wat wel opvallend is, is dat de out of the money strikes aan de onderkant zeer duur worden en het lijkt alsof grote partijen zich toch wapenen tegen een tegenvaller uit Amerika. In Amerika speelt natuurlijk nog steeds de Fiscal Cliff en de dagen zijn geteld. Nog tot einde jaar is er de tijd om tot elkaar te komen maar dit is nog niet gebeurt. Ik neem aan dat er op het laatste moment nog een oplossinkje komt maar niet degene die nodig is.

Daar er toch verder niet veel te vertellen wat heb ik dit jaar in cijfers in kaart gebracht. We hebben natuurlijk nog een paar dagen te gaan maar die dagen laat ik even voor wat ze zijn.

Als we op dit niveau gaan sluiten heeft de AEX een rendement behaald van zo’n 10.57% exclusief ontvangen dividend wat ook nog zo’n 3.5% bedraagt, dus alles bij elkaar rond de 14% en dat is een prachtig rendement wat we ons waarschijnlijk vorig jaar nog niet konden voorstellen.

Het rendement via Index Informer zal bruto rond de 63% bedragen. Als u hier particuliere handelskosten vanaf haalt zal het rendement rond de 58% netto zijn, gebaseerd op 20.00 euro handelskapitaal. In termen van goed en fout kan het jaar als volgt worden ingedeeld.

De maandrange was in 75% van de gevallen goed en leverde rond de 1250 euro per combinatie op.
De weekrange was in 71.2% van de gevallen goed en leverde rond de 4100 euro per combinatie op.
De dagrange was in 71.4% van de gevallen goed en leverde rond 7200 euro per combinatie op.
December was tot nu toe ook goed en winstgevend.
De dagrange was tot nu toe in 87.5% van de gevallen goed en de weekrange in 100% van de tijd.
De winst voor December is rond de 1140 euro.

De reden dat de dagrange veel meer geld oplevert komt natuurlijk door het feit dat er rond de 250 dagranges zijn per jaar en maar 12 maandranges.

De buitenlandse beurzen die in Beta draaien geven grotendeels eenzelfde beeld.
SP-500 maandrange 83.3% goed.
SP-500 weekrange 65% goed.
CAC 40 maandrange 75% goed.
DAX maandrange 83.3% goed. Weekrange 65% goed.
Alle indices laten een winst zien.

Het zou natuurlijk mooi zijn als 2013 een gelijk beeld zou laten zien qua rendement maar dat weten we pas volgend jaar rond deze tijd. Wat ik u wel wil meegeven is dat het zeer verstandig zou zijn als u altijd uw geschreven optie posities zou beschermen middels een put of call op een absoluut lage waarde zodat u altijd weet waar een eventueel einde aan de pijn komt in geval er een onverwachtse gebeurtenis plaats vind en geloof me, die zijn er eigenlijk bijna ieder jaar !

Rest mij nog u te bedanken voor het vertrouwen wat u mij gegeven heeft door abonnee te worden en de vele positieve reacties die ik nog steeds mag ontvangen.

Ik wens u een goede jaarwisseling en een uitstekend 2013.

Met vriendelijke groet,
Marcel Wallaart
Index Informer

Back To Top