skip to Main Content

AEX in consolidatie! Market update 5 februari 2015

AEX  in consolidatie!

Zoals vorige week beschreven  lijkt de AEX te consolideren. Dat gaat tot op heden niet zachtjes. Stijgingen en dalingen van vele punten wisselen elkaar af. De AEX deed 2 dagen geleden een nieuwe poging om boven de recente high uit te komen maar deze poging mislukte tot op heden. Nieuwe impulsen moeten misschien uit de bedrijfscijfers komen . In Amerika, waar het cijfer seizoen alweer op haar einde loopt is het deze keer niet gelukt te inspireren. DE SP-500 verblijft al enige weken in de 1980-2060 zone. Op zich knap na de jarenlange stijgingen dat het de index lukt om op deze manier te consolideren. Als we dat bij de AEX ook mogen zien dan zit er nog heel wat in het verschiet. ik verwacht zelf niet dat de AEX op dit niveau zal gaan stilvallen. De olieprijs en Griekenland domineren daarvoor teveel. Zoals ik al eerder zei zullen deze headlines de algo’s alle kanten op sturen en kunnen we te maken hebben met veel ruis. Ruis die ons op dag één 7 punten hoger stuurt, om op dag twee het net zo makkelijk weer  terug te geven. Trek uw eigen plan.

Charts.

De AEX zit net als haar collega indexen in een sterke opwaartse trend. Naar mijn idee hebben we rond 360-weer een weerstand bereikt maar daar dit een opwaarts lopende lijn is kan de index in de komende tijd nog wel wat boven de 360 uitkomen. Met 455 op het scorebord lijkt het opwaarts potentieel beperkt. Wat meer ruimte kunnen we vinden aan de onderkant.  Onder de low van 2 februari op 446 kan de AEX neerwaarts versnellen. Zelf zie ik ruimte richting 430-435 waar vanuit de charts veel steunpunten liggen. Dat zou een prima vertrekpunt kunnen zijn voor een hernieuwde aanval op de high. Mocht 430 onverhoopt toch niet gaan houden dan lijkt het me dat de AEX de schade beperkt kan houden. Rond de 420 zou zeker nieuwe koop interesse moeten ontstaan. Zeker, omdat de ECB natuurlijk aan haar QE programma werkt en dat zou geld naar aandelenmarkten moeten laten stromen.

Index informer.

Zoals al eerder verteld was januari een goede maand voor Index Informer. De dagrange was in 81% van de gevallen goed en de weekrange was 75% van de tijd correct. Dit leverde een rendement van 3.91% op in de short strangle strategie. Daarnaast staan de andere strategieën die tijdens de workshop uit de doeken worden gedaan ook allemaal goed in de plus. Ondanks de felle  bewegingen de laatste tijd is geen enkele strategie negatief. Op dit ogenblik staat de AEX nog netjes binnen de range van dag, week en maand en de stand is derhalve neutraal.

 

Succes met uw beleggingen,

Marcel Wallaart

Back To Top